Gašenje Xtreamcodes Platforme

Gašenje Xtreamcodes Platforme

Obzirom da su operacije usmjerene na uklanjanje softverske (platforme) usluge poznate kao Xtream Codes, koja se koristi kao platforma za usluge  (strimovanje televizijskih programa preko interneta) doprinijele tome da se ista ukloni sa tržišta svi pružitelji usluga su krenuli u alternativna rješenja.

Ono što je posebno interesantno u ovom slučaju je to što Xtream Codes nije IPTV provajder sam po sebi. Obično radeći sa polazne tačke xtream-codes.com, kompanija koja stoji iza ovog softvera/platforme nudi sveobuhvatan paket sadržaja koji pojedincima služi kao menadžment sistem za upravljanje sopstvenom uslugom IPTV preprodaje.

Kao rezultat te akcije, očekuje se da će stotine plaćenih IPTV usluga biti u padu u naredno vrijeme.

 

UPOZORENJE: Samsung uklonio SMART IPTV aplikaciju sa svojih TV uredjaja

UPOZORENJE: Samsung uklonio SMART IPTV aplikaciju sa svojih TV uredjaja

Samsung je nedavno uklonio SMART IPTV i nekoliko aplikacija iz Samsung prodavnica (SmartHub) što znači da više nećete moći da je instalirate, bez ikakvog zvaničnog saopštenja o tome zašto to radi. Korisnici koji su kupili SAMSUNG televizore za svoju SMART IPTV aplikaciju su veoma razočarani, jer nakon kupovine televizije uvijek žure da dobiju IPTV uslugu i gledaju uživo TV sa interneta koristeći IPTV sa SMART IPTV aplikacijom. Mnogi korisnici su već kupili IPTV usluge i instalirali ga u SMART IPTV, sada se suočavaju s činjenicom da će SMART IPTV najvjerojatnije biti uklonjen sljedećim AUTO ažuriranjem, ako već nekime i nije.

Korisnicima sa SMART IPTV instaliranom aplikacijom na svom TV-u savetujemo da na svom SAMSUNG TV uredjaju isključe AUTO UPDATE. jer u suprotnom kod sljedeceg AUTO UPDATE uređaja će rezultirati deinstaliranjem SMART IPTV aplikacije i nakon toga trebat će je morati ručno instalirati.

Kako bi isključili automatsko instaliranje novih verzija software-a na vašem TV-u (auto update) pratite ispod navedeni tutorijal.

Tutorijal Samsung Smart TV – deaktiviranje auto update.

U slučaju da Vam je aplikacija već deinstalirana i da je morate ručno instalirati molimo Vas da pogledate ispod navedeni tutotirijal.

Tutorijal Instaliranje SMART IPTV aplikacije ručno sa USB memorije.

Svi korisnici Solution IPTV usluge mogu nas kontaktirati putem klijentskog područija ako imaju problem prilikom instalacije i podešavanja aplikacije na svom uređaju.

Solution IPTV Aplikacija  za mobilne telefone

Solution IPTV Aplikacija za mobilne telefone

Imamo jako dobre vijesti upravo smo objavili našu novu aplikaciju koju možete besplatno preuzeti i koristiti na Android pametnim telefonima.

Ok, prva stvar nakon instalacije Solution IPTV android aplikacije trebat će Vam vaši pristupni podaci to jest korisničko ime i lozinka koje ste dobili u aktivacijskom Email-u. Navedena aplikacija se isključivo može koristi samo za Solution IPTV klijente. Read More »